Om

Hva?

Medisinsk historie i Bergen er en blogg som forsøker å samle noe av det rikholdige materialet som finnes om medisinsk historie i Bergen og gjøre dette tilgjengelig for flere. Siden er fortsatt uferdig, men jeg har valgt å gjøre tilgjengelig det materialet jeg har samlet til nå.

Hvem?

Forfatteren er Tore Salte (f. 1984) som var medisinstudent ved Universitetet i Bergen fra 2004-2011. Jobber nå som  lege i spesialisering ved medisinsk avdeling ved Sørlandet sykehus i Kristiansand.

Hvor?

I Bergens gater, smug og åpne steder, med enkelte avstikkere til områdene rundt Bergen og ut i det store utland.

Opphavsrett

Tekstene på denne siden er skrevet av Tore Salte og må ikke gjenbrukes uten tillatelse. Jeg har forsøkt å oppgi kildematerialet til tekstene under . Bildene som er brukt på siden skal være frigjort fra opphavsrett eller de er publisert under en Creative Commons-lisens som tillater gjenbruk. Opphavsmann vil alltid være kreditert der det er mulig. Dersom du mener at det er brudd på opphavsretten på denne siden ber jeg om at du tar kontakt.

Takk til

Morten Hammerborg for ider og boken om Gades institutt. Bergen byarkiv for entusiasme og hjelp.

Én tanke om “Om”

 1. Hei
  Dette synes jeg er meget spennende og flott blogg. Jeg har opprettet tilsvarende medisisinsk historisk nettsted for de sykehusene som idag utgjør Oslo universitetssykehus http://www.sykehushistorier.no. Videre driver jeg hjemmesidene til Stiftelsen nasjonalt medisinsk museum http://www.helsehistorie.no. Den stiftelsen er egentlig en medisinsk historisk interessegruppe som har medlemmer over hele østlandsområdet, men mest Oslo og Akershus.

  Jeg kan tenke meg å legge inn en lenke til din blogg fra begge to. Har du noe mot det? Kanskje du kunne gjøre noe tilsvarende fra din blogg, i alle fall for http://www.sykehushistorier.no?
  mvh
  Rolf Kåresen
  Professor emeritus

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: